Γιατί Σπάμε τις aρθρώσεις; tι Πρέπει να Ξέρετε


Ο ήχος του κρακ των οστών και τα κλικ των αρθρώσεων είναι συνηθισμένα όταν μπαίνουμε με ευκολία σε ορισμένες ασάνες

το βίντεο της σειράς “Τι είναι” δημιουργήθηκε από τον Brett Larkin για το YOGI TIMES

Πίνακας περιεχομένων

Ρωγμές στις αρθρώσεις: τι είναι και πότε συμβαίνει

Το ράγισμα των αρθρώσεων, το σκάσιμο, το κλικ, ο θόρυβος, το σπάσιμο. Ακούγεται οικείο Για πολλούς από εμάς, οι αρθρώσεις μας κάνουν αυτούς τους ήχους όταν κάνουμε συγκεκριμένες ασάνες ή απλά καθώς κινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι λοιπόν κάτι συνηθισμένο που συνηθίζουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Όλοι μας έχουμε βιώσει διάφορους βαθμούς δυσκαμψίας στις αρθρώσεις μας κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να κάνουμε κλικ στον ώμο, να τρίζει το γόνατο ή να τρίζει ο αστράγαλος

. Εκτός αν ήσασταν νεογέννητο μωρό, η δυσκαμψία των μυών και των αρθρώσεων είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας της γήρανσης.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι δύσκαμπτες αρθρώσεις να σπάνε κατά τη διάρκεια της πρωινής εξάσκησης γιόγκα.

Τότε είναι που η ολονύκτια συσσώρευση διάμεσων υγρών (υγρά που συσσωρεύονται μεταξύ των ιστικών χώρων) και η λανθάνουσα μυϊκή ενέργεια μπορούν ακόμα να γίνουν αισθητές.

Σπάσιμο των αρθρώσεων κατά τη διάρκεια της γιόγκα

Οι αγκώνες, τα γόνατα, οι σπόνδυλοι, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών υπόκεινται σε ένα απροσδόκητο “σπάσιμο”, “σκάσιμο” ή “κρακ”, εκτός, φυσικά, αν μπαίνουμε στις ασάνες μας με πολύ ήπιο και σκόπιμο τρόπο.

Ακόμα και τότε, για μερικούς γιόγκι, το σκύψιμο σε ένα καλό κάθισμα που ανοίγει το ιερό οστό (όπως η Μαλασάνα) έχει σχεδόν πάντα ως αποτέλεσμα έναν απότομο ήχο που σπάει το γόνατο.

Ωστόσο, ορισμένοι γιόγκι μπορεί να παράγουν σκόπιμα αυτούς τους μυστηριώδεις θορύβους.

Για παράδειγμα, στέκοντας σε tadasana και τοποθετώντας και τα δύο χέρια στο ιερό σας οστό ενώ κάνετε μια ελαφριά στροφή προς τα πίσω, μπορεί κανείς εύκολα να δημιουργήσει ένα απλό κρακ ή μια σειρά από κρακ σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης καθώς λυγίζετε βαθύτερα.

Αυτό παρομοιάζεται με την προσαρμογή της σπονδυλικής στήλης που παρέχεται από τον χειροπρακτικό σας. Για μερικούς, φέρνει μια αίσθηση ανακούφισης και απελευθέρωσης.

Φυσικά, αυτό το είδος προσαρμογής δεν συνιστάται για όλους.

Υπάρχουν κάποια μαθήματα γιόγκα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την υγεία των αρθρώσεών σας.

Για παράδειγμα, αυτό το μάθημα διάρκειας 15 λεπτών με διασκεδαστικές και ευχάριστες περιστροφικές κινήσεις, ιδανικό ως προθέρμανση για οποιαδήποτε πρακτική. Επιπλέον, αυτό το μάθημα Mild Joint Launch βοηθά να ξυπνήσετε το σώμα και τις αρθρώσεις σας με ευκολία και άνεση.

Γιατί σπάνε οι αρθρώσεις

Τι προκαλεί αυτόν τον τριγμό στο γόνατο ή τους ήχους από το σπάσιμο των οστών που αναδύονται από το φυσικό μας σώμα

Λοιπόν, έχει υπάρξει κάποια επιστημονική συζήτηση σχετικά με αυτό.

Αλλά η νεότερη και ισχυρότερη θεωρία είναι ότι μικροσκοπικές φυσαλίδες αερίου μπορούν να συσσωρευτούν γύρω από μια άρθρωση και ο σχηματισμός αυτών των φυσαλίδων είναι αυτό που προκαλεί το σκάσιμο των αρθρώσεων (και όχι το σκάσιμο των ίδιων των φυσαλίδων, όπως πιστεύαμε προηγουμένως).

Αυτό το βίντεο μαγνητικής τομογραφίας σε πραγματικό χρόνο από το ράγισμα της άρθρωσης δείχνει τη μαγεία που συμβαίνει.

Αριστερά: το χέρι σε φάση ηρεμίας πριν από το ράγισμα.

Δεξιά: το ίδιο χέρι μετά το ράγισμα. Παρατηρήστε το σκοτεινό, διαρθρικό κενό με τη δημιουργία φυσαλίδων.

Πηγή: : PubliMed

Όποια και αν είναι η πραγματική αιτία, φαίνεται ότι μας υπενθυμίζει τη θεότητα του φυσικού μας σώματος.

Η ανθρώπινη ανατομία μας είναι συναρπαστική, κάθε φορά που αυτοί οι ήχοι προκύπτουν από το εσωτερικό μας.

Είναι το σπάσιμο των οστών κακό για εσάς

Τελικά, το σκάσιμο των αρθρώσεων είναι καλό ή κακό

Εφόσον δεν κατανοούμε πλήρως αυτό το φαινόμενο -τουλάχιστον με την έννοια της “δυτικής ιατρικής”, – σημαίνει αυτό ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να τσακίζουμε για πάντα

Με άλλα λόγια, είναι το σπάσιμο των αρθρώσεων κακό για εσάς

Άλλωστε, κάποιοι άνθρωποι θα κάνουν συνήθως το παλιό σπάσιμο των αρθρώσεων των αρθρώσεων, το σπάσιμο των δακτύλων των ποδιών ή όποιο ελιγμό τους κάνει να αισθάνονται καλά.

Λοιπόν, η ιατρική έρευνα δεν έχει ακόμη ανακαλύψει τις μακροπρόθεσμες δυσμενείς επιπτώσεις του σπασίματος των οστών.

Η δημοφιλής αντίληψη ότι το κρότο στις αρθρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι καθόλου αληθινή.

Η μόνη στιγμή που θα πρέπει να ανησυχείτε είναι αν αισθάνεστε πόνο, πρήξιμο ή μειωμένη λειτουργία.

Επίσης, δώστε προσοχή αν η άρθρωση κολλάει ή κλειδώνει όταν σκάει ή ραγίζει.

Αυτά τα σημάδια μπορεί να σημαίνουν ότι υπάρχει ένα πιο σοβαρό υποκείμενο πρόβλημα που χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα.

Συμπέρασμα

Συνολικά, δεν υπάρχουν πολλά για να ανησυχείτε. Όπως υπαγορεύει η κοινή λογική, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν κάτι δεν αισθάνεστε σωστά.

Προχωρήστε λοιπόν, φίλοι γιόγκι, εμβαθύνετε με την Ουστρασάνα ή τη Μαλασάνα σας και μη φοβάστε να δουλέψετε την άκρη σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την ανοίξετε, να την σπάσετε, να την κλικάρετε ή να την σπάσετε. Στο κάτω κάτω, δεν εξαρθρώνετε κάποια άρθρωση ή κάτι τέτοιο…

*Σημείωση: Όταν ψάχνετε για συμπλήρωμα για τις αρθρώσεις, αναζητήστε φυσικές επιλογές, όπως το Supply Naturals Hyaluronic Joint Complicated.



Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles