Πιλάτες ή Γιόγκα


Pilates vs Yoga | Προπόνηση σε όλο τον κόσμο. Παρά τη μακροβιότητά τους και την παγκόσμια δημοτικότητά τους, η Γιόγκα και το Πιλάτες εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση, η οποία επιδεινώνεται από την αυξανόμενη γκάμα των διαθέσιμων μαθημάτων σε κάθε ειδικότητα.

Η μία είναι μια ολοκληρωμένη πρακτική που χρονολογείται από την αρχαία Ινδία.

Η άλλη είναι ένα σωματικό σύστημα που αναπτύχθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα από έναν Γερμανό ανατόμο.

Ενώ υπάρχει κάποια επικάλυψη μεταξύ της γιόγκα και του πιλάτες, οι δύο είναι θεμελιωδώς διαφορετικές. [1]

Ας εμβαθύνουμε σε αυτό για να δούμε τι πραγματικά τις διακρίνει.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της γιόγκα και του Πιλάτες

infographic pilates vs yoga 
yoga vs pilates 
difference between 
for core strength book
body vs crossfit body
how often should you do
between workout and exercise 
barre 
breathing 
types of
is strength training
around the world exercise workout
gym
weight training 
alternatives

1. Τι είναι η γιόγκα

Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τα μαθήματα γιόγκα δίνουν έμφαση στην πνευματική πλευρά. Εδώ είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους για να εξηγήσετε τι είναι η γιόγκα:

1) Η γιόγκα είναι μια μέθοδος νου-σώματος-πνεύματος που χρησιμοποιεί την αναπνοή, την κίνηση και τον διαλογισμό για να φέρει σε επαφή το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Περιλαμβάνει επίσης πτυχές της φιλοσοφίας, της επιστήμης και ενός ηθικού τρόπου ζωής [2].

2) Η γιόγκα είναι μια πνευματική πρακτική που προέρχεται από την Ινδία. Συνδυάζει σωματικές στάσεις (asanas) με πρακτικές αναπνοής (pranayama) ως σχέδιο γυμναστικής. Η γιόγκα αναφέρεται μερικές φορές ως διαλογιστική κίνηση, δεδομένου ότι ενσωματώνει στοιχεία της ενσυνειδητότητας.

Σύμφωνα με έρευνα του 2017, ένα στα επτά άτομα στις ΗΠΑ είχε κάνει γιόγκα το προηγούμενο έτος. Περίπου το 94% των ανθρώπων που ασκούν γιόγκα λένε ότι το κάνουν για να βελτιώσουν τη συνολική ευεξία.[3]

3) Στη Γιόγκα, η ενσυνειδητότητα και η βαθιά αναπνοή αποτελούν βασικά συστατικά. Παρόλο που υπάρχουν πολλά ξεχωριστά στυλ της Γιόγκα, τα περισσότερα μαθήματα περιλαμβάνουν τη διατήρηση διαφόρων θέσεων και τη ροή μέσα από διάφορες ακολουθίες ασκήσεων.

Η γιόγκα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος άσκησης νου-σώματος. Ενσωματώνει τόσο σωματικές όσο και νοητικές δραστηριότητες. Αυτό φέρνει αυξημένη επίγνωση της αναπνοής και της ενέργειας. [4]

Συνοψίζοντας, η εστίαση στην αναπνοή και η πνευματική πτυχή της γιόγκα είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό της.

yogi doing bridge pose pilates vs yoga difference between for core strength book body crossfit how often should you do workout and exercise barre breathing types of is strength training around the world exercise workout gym weight alternatives

2. Τι είναι το Pilates

1) Σύμφωνα με τον Bertali, “το Pilates ιδρύθηκε από τον Joseph Pilates, έναν ανατόμο και μια μηχανική ιδιοφυΐα” “Είναι ένα σωματικό σύστημα που εστιάζει στον πυρήνα και περιλαμβάνει ειδικά εστιασμένες ασκήσεις για την αύξηση της δύναμης, της ευλυγισίας και της στάσης του σώματος. Είναι μια πειθαρχημένη άσκηση που πρέπει να ακολουθείται τακτικά για να αποκομίσει κανείς τα οφέλη “.. [5]

2) Ο Ιωσήφ Πιλάτες, ένας ασθενικός νέος που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1883, είναι ο πρωταγωνιστής της αφήγησης του Πιλάτες.

Επιθυμούσε να βελτιώσει την υγεία του μαθαίνοντας γιόγκα, πολεμικές τέχνες και άλλες πρακτικές νου-σώματος.

Όταν εργάστηκε με ανάπηρους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την κίνηση του σώματος. Μετά τον πόλεμο μετέφερε την προπονητική του προσέγγιση στη Νέα Υόρκη, όπου την υποδέχτηκαν χορευτές, ηθοποιοί και αθλητές. [6]

3) Ο Joseph Pilates δημιούργησε το Pilates στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να βοηθήσει τους τραυματισμένους στρατιώτες να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Το 1923, ο Πιλάτες εισήγαγε το σύστημά του στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρασε χρόνια για να το τελειοποιήσει. [7]

4) Παρόλο που το Pilates δεν είναι μια πνευματική πρακτική, έχει ρίζες θεραπείας και αποκατάστασης. Ο Joseph Pilates, ο Γερμανός εφευρέτης, μετακόμισε στην Αγγλία το 1912.

Ήταν έγκλειστος μαζί με άλλους Γερμανούς που εργάζονταν σε ένα νοσοκομείο στη Νήσο Μαν, όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Εδώ ανέπτυξε τα θεμέλια των συσκευών του reformer, Cadillac και καρέκλας, χρησιμοποιώντας ελατήρια για να βοηθήσει τους κατάκοιτους ασθενείς να αναπτύξουν τους μύες τους. [8]

Συνοψίζοντας, το Pilates επικεντρώνεται σε μικρές κινήσεις που απαιτούν σημαντικούς μύες σταθεροποίησης της πλάτης και του κορμού και την ανάπτυξη στοχευμένων μυϊκών ομάδων.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση στη σημασία της έναρξης κάθε άσκησης με ελεγχόμενη αναπνοή που ενεργοποιεί τη σύσπαση των μυών του κορμού.

Η κύρια διάκριση μεταξύ Pilates και γιόγκα είναι ότι το Pilates δίνει έμφαση στη δύναμη του πυρήνα και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

Από την άλλη πλευρά, η γιόγκα μπορεί να είναι πιο ηρεμιστική και να εστιάζει σε στοχαστικά στοιχεία. Ωστόσο, χρησιμοποιεί επίσης τον πυρήνα και ενισχύει τη μυϊκή δύναμη.

yogi doing bridge pose pilates vs yoga difference between for core strength book body crossfit how often should you do workout and exercise barre breathing types of is strength training around the world exercise workout gym weight alternatives

2. Οφέλη της γιόγκα [9]

Τα οφέλη της γιόγκα έχουν ερευνηθεί διεξοδικά. Η γιόγκα, εκτός από τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη της, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σε μια ποικιλία ιατρικών καταστάσεων, όπως

Το Pilates μπορεί:

Τόσο η γιόγκα όσο και το πιλάτες έχουν ιδιότητες απώλειας βάρους, μυϊκής ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ισορροπίας.

Και οι δύο είναι επίσης αποτελεσματικές στη μείωση της έντασης και στην ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη.

Από την άλλη πλευρά, η γιόγκα παρέχει περισσότερα ψυχολογικά οφέλη στην ενίσχυση της συνολικής ευεξίας. Ενώ μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά, το Pilates εστιάζει στην αποκατάσταση και τη βελτίωση της σταθερότητας.

yogi doing bridge pose pilates vs yoga difference between for core strength book body crossfit how often should you do workout and exercise barre breathing types of is strength training around the world exercise workout gym weight alternatives

3. Τύποι γιόγκα

Τα μαθήματα μπορεί να είναι ήρεμα και θρεπτικά μέχρι και προκλητικά και ιδρωμένα.

Υπάρχει ένα μάθημα γιόγκα για όλους εκεί έξω, από πιο συμβατικούς τύπους όπως η Χάθα γιόγκα, ένα δημοφιλές στυλ που έχει αργό ρυθμό και είναι κατάλληλο για αρχάριους.

Άλλες ποικιλίες μπορεί να έχουν πιο γρήγορο ρυθμό ή να περιλαμβάνουν πιο δύσκολες θέσεις. Οι στάσεις συχνά τροποποιούνται από τους εκπαιδευτές για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μαθητών τους. [10]

Τύποι Pilates

Υπάρχουν λιγότερες άγριες παραλλαγές της διδασκαλίας του Πιλάτες, με τους παραδοσιακούς να προτιμούν τα μαθήματα σε στρώμα και τους ανθρώπους που επικεντρώνονται στη γυμναστική να επιλέγουν μαθήματα σε μηχανήματα reformer που βασίζονται στην αντίσταση.

Παρ’ όλα αυτά, το κλασικό Pilates, το οποίο συνδυάζει την προπόνηση σε στρώμα με διάφορες συσκευές Pilates, θεωρείται ως η πιο καθαρή μορφή της πρακτικής.

Διαβάστε επίσης>>> Τι να φορέσετε στο Pilates

Πολλές από τις ίδιες κινήσεις σε ένα μάθημα με στρώμα χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις με εξοπλισμό, αλλά με μεγαλύτερη αντίσταση.

Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από το mat Pilates. Ωστόσο, όσοι έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή αδύναμη δύναμη του πυρήνα μπορεί να το βρουν πιο δύσκολο. [11]

4. Ποιες είναι οι ομοιότητες μεταξύ του Pilates και της γιόγκα [12] – Σε όλο τον κόσμο άσκηση

1. Τόσο η γιόγκα όσο και το mat Pilates μπορούν να γίνουν με λίγα μόνο κομμάτια εξοπλισμού. Απαιτούν απλώς ένα στρώμα και, αν θέλετε, μερικά πρόσθετα στηρίγματα, όπως ένα μπλοκ ή ένα δαχτυλίδι Pilates.

2. Η γιόγκα και το Πιλάτες, όπως ασκούνται σήμερα, φημίζονται για τα πολλαπλά οφέλη τους για την υγεία, που κυμαίνονται από τη σύνδεση του σώματος και την αποφόρτιση του στρες μέχρι την ανάπτυξη της ευλυγισίας, της δύναμης, του ελέγχου και της αντοχής.

Και οι δύο κλάδοι έχουν πολυάριθμες ερμηνείες (για κάποιον το μάθημα ισορροπίας είναι για κάποιον άλλον το cardio), αλλά η αναπνοή τις συνδέει και τις δύο.

Και οι δύο δίνουν έμφαση στη διαφραγματική αναπνοή, ή την αναπνοή βαθιά μέσα στην κοιλιά, ως έναν τρόπο για να χρησιμοποιείται η αναπνοή κατάλληλα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.

3. Τόσο η γιόγκα όσο και το πιλάτες περιλαμβάνουν πνευματική εστίαση και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες. Μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε διάφορους βαθμούς φυσικής κατάστασης.

4. Σε αντίθεση με πολλά άλλα είδη άσκησης, το Πιλάτες και η Γιόγκα είναι και οι δύο προπονήσεις χαμηλής όχλησης, χαμηλής έντασης και χωρίς αποκλεισμούς.

Οποιοσδήποτε (άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά και τραυματίες) μπορεί να εξασκηθεί στη Γιόγκα και το Πιλάτες.

5. Και οι δύο μέθοδοι σας βοηθούν να αποκτήσετε δύναμη και ευλυγισία.

6. Τόσο το πιλάτες όσο και η γιόγκα στοχεύουν σε μυϊκές περιοχές που δεν στοχεύουν πολλά άλλα είδη προπόνησης.

Λόγω των ομοιοτήτων τους, το Πιλάτες θεωρείται ως μία από τις εναλλακτικές λύσεις της Γιόγκα, μαζί με το μπαλέτο, το barre, το tai qi κ.λπ. Ομοίως, η γιόγκα θεωρείται ως μία από τις εναλλακτικές λύσεις του Πιλάτες.

yogi doing bridge pose pilates vs yoga difference between for core strength book body crossfit how often should you do workout and exercise barre breathing types of is strength training around the world exercise workout gym weight alternatives

5. Τι είναι λοιπόν διαφορετικό

Τόσο το Πιλάτες όσο και η Γιόγκα είναι ασκήσεις χαμηλής επιβάρυνσης, αλλά υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά. Κατά την εξάσκηση της γιόγκα, συνήθως υιοθετείτε μια θέση και την κρατάτε ή ρέετε σε μια διαφορετική θέση.

1) Στο Πιλάτες, παίρνετε μια στάση και στη συνέχεια μετακινείτε τα χέρια ή τα πόδια σας για να καταπονήσετε τον πυρήνα σας. Και οι δύο μέθοδοι σας βοηθούν να αποκτήσετε δύναμη και ευλυγισία.

Είναι το Pilates προπόνηση δύναμης [13]

  • Το Πιλάτες είναι μια μορφή προπόνησης δύναμης και αντίστασης.
  • Το Πιλάτες είναι μια μορφή άσκησης στην οποία χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματός σας για να δημιουργήσετε αντίσταση και να δυναμώσετε τους μυς σας.
  • Το Πιλάτες είναι εξαιρετικό για την ενδυνάμωση του κορμού σας, αλλά καθώς μια προπόνηση Πιλάτες εστιάζει σε ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο σε κάθε μυ κάθε φορά, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε συνολική δύναμη.
  • Το Πιλάτες θεωρείται προπόνηση δύναμης και αντίστασης στο στυλ mat και reformer.

Αντί να χρησιμοποιείτε παραδοσιακά βάρη, χρησιμοποιείτε την αντίσταση του σωματικού σας βάρους για να ενεργοποιήσετε τους μύες σας στο Pilates, είτε με είτε χωρίς συσκευή.

Η ποσότητα της προπόνησης δύναμης και αντίστασης που λαμβάνετε από το Πιλάτες εξαρτάται από την ένταση της προπόνησης, τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε τις διάφορες ρουτίνες και το δικό σας σώμα, όπως και κάθε άλλη άσκηση.

Εάν ο πρωταρχικός στόχος της άσκησής σας είναι η προπόνηση δύναμης, μπορείτε να προσαρμόσετε τις κινήσεις του Πιλάτες ώστε να επιτύχετε μέγιστη αντίσταση.

Η επιβράδυνση και ο περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη ενέργεια, για παράδειγμα, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πιο σημαντική μυϊκή καύση.

Αν χρησιμοποιείτε εξοπλισμό reformer, μπορείτε να αλλάξετε την αντίσταση για να αυξήσετε τη δυσκολία για περισσότερη προπόνηση δύναμης.

Αν κάνετε πιλάτες σε στρώμα, μπορείτε να προσθέσετε αντίσταση με εξοπλισμό όπως ταινίες αντίστασης, τον μαγικό κύκλο ή ακόμη και μικρά βάρη.

Το πιλάτες μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε και να χτίσετε τους μυς σας, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να “μαζέψετε”

Αν θέλετε να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, θα πρέπει μάλλον να συμπεριλάβετε την παραδοσιακή άρση βαρών στη ρουτίνα προπόνησής σας.

Το Pilates, από την άλλη πλευρά, μπορεί ακόμα να είναι ευεργετικό.

Από την άλλη πλευρά, το Pilates μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα ουσιαστικό μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος προπόνησής σας.

Το Pilates αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα της άρσης βαρών, καθώς βελτιώνει τη δύναμη του πυρήνα, την ισορροπία και την ευλυγισία.

Επιπλέον, η βελτίωση της κινητικότητας και της στάσης του σώματός σας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ασκήσεις άρσης βαρών και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

2) Πριν κάνετε κινήσεις εύρους κίνησης

Το πιλάτες απαιτεί να σταθεροποιήσετε τον πυρήνα σας. Ορισμένα στούντιο Πιλάτες χρησιμοποιούν ειδικά κατασκευασμένες συσκευές, ενώ άλλα απλά εξασκούνται σε ένα στρώμα. [14]

Ορισμένες από τις θέσεις είναι πανομοιότυπες τόσο στο Πιλάτες όσο και στη Γιόγκα- η διαφορά είναι ότι στο Πιλάτες, φτάνουμε σε ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις πιο αργά απ’ ό,τι στη Γιόγκα. [15]

3) Η γιόγκα δίνει γενικά έμφαση στην ευλυγισία και τη σταθερότητα, ενώ το Πιλάτες δίνει έμφαση στη δύναμη και τη σταθερότητα[16].

4) Η Γιόγκα συνδέει το μυαλό και τον εσωτερικό εαυτό με το σώμα.

Η γιόγκα για τη δύναμη του πυρήνα: Από την άλλη πλευρά, το Πιλάτες χρησιμοποιεί την ενσυνειδητότητα για να συνδεθεί με την εσωτερική λειτουργία του σώματος.

Η εστίαση στο πνευματικό στοιχείο στη γιόγκα είναι η θεμελιώδης διαφορά.

6. Ποιος πρέπει να εξασκεί τι

Εξαρτάται από το έργο πάνω στο οποίο εργάζεστε.

Είναι δύσκολο να πει κανείς αν το Pilates ή η γιόγκα είναι καλύτερο για εσάς.

Το πιλάτες μπορεί να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση της γιόγκα για να βελτιώσετε τη δύναμη και την ευλυγισία σας.

Από την άλλη πλευρά, η γιόγκα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία.

Ακόμα, πολλά εξαρτώνται από τα προγράμματα στα οποία έχετε πρόσβαση και από τις ικανότητες και τα προσόντα των εκπαιδευτών.

Για άνδρες [17]

Παρόλο που η γιόγκα και το πιλάτες είναι κατάλληλες για άντρες, ορισμένοι άντρες πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά ευέλικτοι.

Οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίνονται διαφορετικά σε ορισμένες στάσεις, ωστόσο τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τη γιόγκα.

Το Πιλάτες θα μπορούσε να έχει παρόμοιο πρόβλημα με την προσέλκυση ανδρών.

Παρόλα αυτά, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ένας άνδρας εφηύρε το Πιλάτες και ότι ο Τζόζεφ Πιλάτες ανέπτυξε πολλές από τις αρχές του ενώ δούλευε με άνδρες στρατιώτες.

Ως εκ τούτου, ως άνδρας, αν έχετε ένα ψυχολογικό εμπόδιο για να εγγραφείτε σε ένα μάθημα γιόγκα, τότε το Pilates μπορεί να λειτουργήσει ως μία από τις εναλλακτικές λύσεις της γιόγκα.

Άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς

Το Pilates μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη επιλογή για τα άτομα που είναι επιρρεπή σε τραυματισμούς, που αναρρώνουν από έναν τραυματισμό ή για όσους είναι νέοι σε αυτή την άσκηση.

Μερικοί άνθρωποι, για παράδειγμα, ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους στη γιόγκα, αλλά παρασύρθηκαν στο pilates reformer μετά από έναν τραυματισμό στη γιόγκα.

Το pilates μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση.

Για έγκυες γυναίκες

Τόσο η γιόγκα όσο και το πιλάτες είναι ευεργετικές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να επικεντρωθούν στη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης παρά στη βελτίωσή της.

Η διατήρηση του εύρους κίνησης είναι εντάξει- η υπερβολική διάταση δεν είναι.

Για ηλικιωμένους

Υπάρχουν το ασημένιο Pilates και η ασημένια γιόγκα.

Από την άλλη πλευρά, το Pilates μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό για άτομα που έχουν συγκεκριμένες περιοχές του σώματος που είναι αδύναμες ή που θέλουν να τις βελτιώσουν λόγω της χαμηλής πρόσκρουσης και των αποχρώσεων των κινήσεων.

Για θεραπευτικούς σκοπούς [18]

Συχνά προτείνεται ένας συνδυασμός των δύο. Το Pilates, ωστόσο, έχει γίνει μια κύρια τάση αποκατάστασης, ιδίως για τις διαταραχές της πλάτης.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να βοηθήσει και σε άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ακράτειας ούρων. Ενώ το Pilates επικεντρώνεται στον πυρήνα, η γιόγκα εστιάζει σε ολόκληρο το σώμα.

Από την άλλη πλευρά, οι πιο ενεργητικές μορφές δεν συνιστώνται για αρχάριους. “Κινούνται αρκετά γρήγορα, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος βλάβης των αρθρώσεων”, εξηγεί η Silverton.

3 women in pryer pose yogi doing bridge pose

Για τα υπερκινητικά άτομα [19]

Αν είστε υπερκινητικός, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρθρώσεις σας εκτείνονται περισσότερο από όσο θα έπρεπε, οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινήσετε με το Pilates και στη συνέχεια να προχωρήσετε στη γιόγκα.

Είναι δυνατόν να κάνετε γιόγκα αν είστε υπερκινητικοί, αλλά μην πιέζετε τον εαυτό σας πάρα πολύ και εξασκηθείτε με μια μικρή κάμψη στα γόνατα και τους αγκώνες σας”

Πιλάτες vs Γιόγκα: εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας [20]

Στο τέλος, μπορεί να καταλήξει στις προσωπικές προτιμήσεις.

Η επιλογή έγκειται τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Για παράδειγμα, το Pilates προτιμάται από τους λογικούς ανθρώπους, ενώ η γιόγκα προτιμάται από τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Σημαντική ανακοίνωση από τους ιδρυτές

Παρακαλώ κάντε like, μοιραστείτε ΚΑΙ σχολιάστε στο παρακάτω πλαίσιο FB αν σας άρεσε αυτό το άρθρο.
Κάθε μια από τις ενέργειές σας κάνει μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Α, ναι, και αν έχετε ιστοσελίδα, παρακαλούμε να παραπέμψετε σε αυτό το άρθρο!

Merci, Namaste
.

Jesse & Sophie
Ιδρυτές
YOGI TMES

Αναφορές

[1] https://www.harpersbazaar.com/uk/magnificence/fitness-wellbeing/a25626354/
yoga-vs-pilates/

[2] https://www.harpersbazaar.com/uk/magnificence/fitness-wellbeing/a25626354/
yoga-vs-pilates/

[3] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-pilates-and-
yoga

[4] https://www.healthline.com/well being/fitness-exercise/pilates-vs-yoga#Yoga-
[5] https://www.harpersbazaar.com/uk/magnificence/fitness-wellbeing/a25626354/
yoga-vs-pilates/

[6] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-pilates-and-
yoga

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/dec/02/yoga-v-pilates-both-are-
δημοφιλή-αλλά-ποια-θα-δούλευε-καλύτερα-για-σας

[7] https://www.healthline.com/well being/fitness-exercise/pilates-vs-yoga
[8] https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/dec/02/yoga-v-pilates-both-
are-popular-but-which-would-work-best-for-you

[9] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-
pilates-and-yoga

https://www.healthline.com/well being/fitness-exercise/pilates-vs-
yoga#Yoga-vs
.-Pilates:-Which-is-better?
[10] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-
pilates-and-yoga

[11] https://www.harpersbazaar.com/uk/magnificence/fitness-wellbeing/a25626354/
yoga-vs-pilates/

[12] https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/dec/02/yoga-v-
πιλάτες-μποτάκια-είναι-δημοφιλή-αλλά-ποια-θα-δούλευε-καλύτερα-για-σας

[13] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-pilates-and-
yoga

[14] https://www.healthline.com/well being/fitness-exercise/pilates-vs-yoga#Yoga-
[15] https://www.healthline.com/well being/fitness-exercise/pilates-vs-yoga#Yoga-
[16] https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/dec/02/yoga-v-
πιλάτες-βοθρο-είναι-δημοφιλείς-αλλά-ποιο-θα-δούλευε-καλύτερα-για-σας

[17] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-pilates-and-
yoga

[18-19-20] https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/dec/02/yoga-v-
pilates-both-είναι-δημοφιλή-αλλά-που-θα-δούλευε-καλύτερα-για-σας

Σχολιάστε, κάντε like, μοιραστείτε παρακάτω!

[16] https://www.webmd.com/fitness-exercise/difference-between-pilates-and-
γιόγκα
[17.18,19] https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/dec/02/yoga-v-pilates-
και τα δύο-είναι-δημοφιλή-αλλά-ποια-θα-δούλευε-καλύτερα-για-σας



Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles